Socata -10 flori mari de soc -4 lămâie -500 gr zahăr -5 litri apă -2 El zahăr pt caramel
1l apă cu zahar la fiert până se topesc zahăr 2 linguri zahăr se caramelizează. Punem peste apa fierbinte. 2 lămâie le feliem și 2 le curățăm și tăiem cubulețe. Le pun în vas mare cu apă, flori de soc și caramelul. Se amesteca zile de 3-4 ori/zi și se lasă la macerat 2 zile. Se păstrează la rece în stice.
Sirop de soc -50 de flori de soc 450-500 gr -2 litri apă -500 gr zahăr -suc de la 2 lămâie Pt siropul final 1 kg zahăr Apa și 500 gr zahăr se pun la fiert pt 5 minute. Adăugăm socul și sucul de lămâie cu tot cu sâmburi și fiert 10 minute. Oprim focul. Se pune un capac și se lasă la macerat 30 Minute. Strecurăm totul și la fiecare litru obținut se adaugă încă 500 gr zahăr. Se mai fierbe încă 15-20 minute. În acest timp sterilizam sticlele.
Maria draga, am soc din belsug in zona in care sta mama!! Jumatatea mea mai buna a facut anul trecut socata, mie de obicei nu imi place, dar lui i-a iesit ceva nemaipomenit. A doua oara nu a mai fost asa gustoasa insa... mi-am bagat eu nasul si am pus mai multe flori. :(( Ideea ta cu caramelul mi se pare de incercat, nu promit, dar as vrea sa o probez. Tie cum ti-au iesit socata si siropul?
Eu vreau să probez :))) sirop am făcut după altă rețetă și e bun, dar am vrut ceva mai altceva :))) eu sunt topită după dulciuri și mai experimentez câte ceva :)
Si lui Razvan ii plac la nebunie dulciurile... poate ai o reteta grozava care sa contina ciocolata si zmeura de impartasit ( care sa poata fi realizata de cineva cu doua maini stangi)... ;)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Arata delicios!
Jumatatea mea mai buna a facut anul trecut socata, mie de obicei nu imi place, dar lui i-a iesit ceva nemaipomenit. A doua oara nu a mai fost asa gustoasa insa... mi-am bagat eu nasul si am pus mai multe flori. :((
Ideea ta cu caramelul mi se pare de incercat, nu promit, dar as vrea sa o probez. Tie cum ti-au iesit socata si siropul?